News

Date16.04.2016.

Započele edukacije u sklopu projekta SAMPLE 2

U prostorijama Zajednice Talijana Pula danas je započeo nastavak uspješnog projekta SAMPLE kojeg Grad Pula provodi s ciljem prijenosa dobre prakse za područje Republike Hrvatske i poboljšanja aktivnosti na području prava manjinskih skupina u Puli. Projekt su na konferenciji za medije predstavili zamjenik gradonačelnika Grada Pule Fabrizio Radin i koordinator projekta Tihomir Brčina.

Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo realizacijom prošlogodišnjeg projekta koji je od strane povjerenstva za odabir u kojem su se nalazili članovi upravljačkog odbora i Sekretarijata projekta Promoting Human Rights And Minority Protection In South East Europe, jednoglasno izabran kao najbolji unutar Republike Hrvatske te je istaknut kao primjer dobre prakse.

Ove će godine 12 djelatnika gradske uprave u prostorijama Circola odnosno Zajednice Talijana Pula, utorkom i četvrtkom od 14:30h do 16:30h usavršavati svoje znanje talijanskog jezika na spomenutom tečaju kod profesorica Silvane Wruss i Marize Slanine. Uz sam natječaj predviđene su aktivnosti osnivanja koordinacije Vijeća nacionalnih manjina i organiziranje Dana otvorenih vrata – prijenos dobre prakse. Projekt će trajati do 6. listopada 2016. godine.

Projekt SAMPLE 2 (Strengthening the Administration for  Minority People Leads to Equality) zajednički je projekt Europske unije i Vijeća Europe koji je fokusiran na poboljšanje ostvarivanja prava manjina na raznim razinama vlasti u jugoistočnoj Europi na temelju standarda Vijeća Europe u ovoj oblasti, a posebice na temelju Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina (FCNM) i Europske povelje za regionalne i manjinske jezike (ECRML) koje je i Hrvatska ratificirala.

Partners