News

Date25.02.2021.

IDA na svečanom otvorenju Adriatic Business Centra u Šibeniku

U utorak, 23. veljače 2021. godine održano je u Šibeniku  u organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije svečano otvaranje Adriatic Business Centra – ABC, na kojem je sudjelovao i direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti, u funkciji partnera na projektu. 
Sabatti je prilikom svečanog otvorenja izrazio zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s nositeljem projekta te prijenosom znanja i iskustva koje IDA posjeduje u domeni uspostave poduzetničke infrastrukture, obzirom da uspješno upravlja s 2 poduzetnička inkubatora u Puli, od kojih je jedan namijenjen tehnološki inovativnim poduzetnicima početnicima. Isto tako navedena je suradnja temelj za daljnji razvoj aktivnosti mreže poduzetničkih potpornih institucija u Istarskoj županiji te daljnji razvoj budućeg poduzetničkog centra Coworking Pula u koordinaciji s poduzetničkim centrima Jadranske Hrvatske, pojasnio je dodatno Sabatti u sklopu panel rasprave na temu „ABC &  Parteri – Poduzetnim institucijama do otpornih regija“.
Odmah po otvorenju, Centar je započeo s aktivnim poslovanjem i programom Otvorenih dana ABC-a tijekom kojih će se od 23. veljače do 02. ožujka 2021. godine svakog dana održavati tematske konferencije i radionice na temu održivog razvoja i investicija, brendiranja, audiovizualnog sektora i filma.
Centar je otvorio Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak, ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice, župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika Željka Burića te brojnih drugih visokih uzvanika.
Svečanim otvorenjem obilježen je završetak četverogodišneg EU projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“, ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, u sklopu kojeg se obnovila nekadašnja poslovna zgrada u krugu bivše tvornice TLM-a u Šibeniku, ukupne površine 1.618m2. Potpuno je opremljeno 26 poslovnih ureda, uspostavljeno sedam radnih stanica, opremljene su velika konferencijska i dvije manje dvorane za sastanke kao i studiji za režiju, odnosno produkciju i post-produkciju audiovizualnih sadržaja. Isto tako je u projektu izrađena Studija o investicijskim potencijalima Šibensko-kninske županije, Istarske županije i Primorsko-goranske županije, kao i interaktivna web platforma za privlačenje investicija, u koju su uvršteni i projekti iz Istarske županije, relevantni za ulagače.

Fotografije


Partners