News

Date26.07.2018.

U Puli će se svečano potpisati ugovori vrijedni 100 milijuna kuna za obnovu prirodne baštine, nabavu autobusa i izgradnju hospicija

U petak, 27. srpnja 2018. godine s početkom u 11.30 sati u prostorijama Komunalne palače održat će se svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Operativnog  programa konkurentnost  i kohezija 2014.-2020.

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna za obnovu prirodne baštine, nabavu autobusa i izgradnju hospicija, od čega je 49 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Potpisat će se tako Ugovori za projekt „Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice“ prijavitelja Pulapromet d.o.o., projekt „Izgradnja ustanove za palijativnu skrb - Hospicij u Puli“ prijavitelja Porečko i Pulske biskupije, zatim projekt prijavitelja Javne ustanove Kamenjak „ORKA-Održivi razvoj značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag“ te projekt Općine Vrsar „Limski zaljev-Održivo upravljanje zaštićenim područjima“.

Prilikom svečanog potpisivanja prigodno će se obratiti gradonačelnik Pule Boris Miletić, župan Istarske županije Valter Flego, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te u ime potpisnika direktor Pulaprometa d.o.o. Igor Škatar i mons. dr. Dražen Kutleša, biskup Porečke i Pulske biskupije.

Više info: OVDJE

Partners