Novità

Date25.02.2021.

ANKETA: Vaše povratne informacije o materijalima i aktivnostima Europske komisije namijenjenima djeci i tinejdžerima

Europska komisija aktivno komunicira s djecom i tinejdžerima o tome što je EU i što radi. Međutim, uvijek ima prostora za poboljšanje i to je razlog zbog kojeg je takvo istraživanje razvijeno u okviru opće studije koja obuhvaća osobe u dobi od 5 do 18 godina, njihova očekivanja i preferirane kanale za materijale i aktivnosti u vezi s EU-om.

Na temelju vaših vrijednih povratnih informacija u ovoj studiji ocijenit će se djelotvornost materijala i aktivnosti Komisije u vezi s EU-om za osobe u dobi od 5 do 18 godina te predložiti načini za njihovo poboljšanje.

Anketa je potpuno anonimna i trajat će 10 – 15 minuta. Sadržavat će pitanja za djecu i adolescente, kao i za stručnjake i prenositelje informacija koji s njima rade.

Poveznica na anketu je (anketa je dostupna u svim EU jezicima): https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ECORYS_ChildrenMaterialsandActivities

U skladu s nacionalnim propisima za sudjelovanje u istraživanju osoba mlađih od 18 godina ponekad je potrebna suglasnost roditelja. Ako ste mlađi od 18 godina, prije sudjelovanja u ovoj anketi zatražite pristanak roditelja.

Unaprijed zahvaljujemo na pomoći! Vaše nam je mišljenje važno.

Europska komisija, Uprava za komunikaciju

P.S.

Ako još niste posjetili EU Kutak za učenje slijedite slijedeći link: https://europa.eu/learning-corner/home_hr

#EULearningCorner: Uči kroz igru - Poučavajte i povezujte se

Ako si učenik osnovne ili srednje škole, ovdje možeš pronaći igre, natjecanja i interaktivne knjige iz kojih možeš na zabavan način doznati više o EU-u, bilo u učionici bilo kod kuće. Ovdje možeš pronaći i informacije o studiranju ili volontiranju u inozemstvu.

Ako ste nastavnik i želite pomoći učenicima da nauče više o EU-u, ove su stranice izvor nastavnih materijala za sve dobne skupine. Ovdje možete pronaći inspiraciju za nastavne planove te se upoznati s mogućnostima za umrežavanje s drugim školama i nastavnicima diljem EU-a.

Responsabili