Novità

Date07.08.2017.

Otvoren poziv za specijalističko usavršavanje doktora medicine

Ministarstvo zdravstva objavljuje poziv za dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“.
Pozivom na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“ poboljšat će se pristup uslugama zdravstvene zaštite kroz financiranje specijalističkog usavršavanja doktora medicine na primarnoj razini zdravstvene zaštite (obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i opstetricije te kliničke radiologije) na manje atraktivnim i depriviranim područjima te hitne medicine na području Republike Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelji: Domovi zdravlja i zavodi za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave iz Odluke o financiranju projekata specijalističkog usavršavanja za djelatnosti prihvatljive za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. (28. travanj 2017.) i Odluke o dopuni Odluke o financiranju projekata specijalističkog usavršavanja za djelatnosti prihvatljive za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. (12. svibanj 2017.)

Ukupna alokacija: 187.000.000,00 HRK

Svrha Poziva: Svrha ove operacije je poboljšanje pristupa zdravstvenoj zaštiti u manje atraktivnim, ruralnim i nerazvijenim područjima na način da se na spomenutim područjima osigura dovoljan broj specijalista određenih medicinskih djelatnosti koje su se pokazale kao deficitarne, a čime se smanjuje upućivanje pacijenata od strane pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini na više razine, u bolnice, te se ujedno osigurava veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Poziv je otvoren do 31.12.2018.

Dokumentacija: Sažetak_Poziva.docx

Više možete saznati na: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1436

Responsabili