Novità

Date20.10.2020.

Treći trening profesora u sklopu Walk the Global Walk projekta

U sklopu aktivnosti europskog projekta WALK THE GLOBAL WALK, u Puli je 16.10. održan treći trening za profesore istarskih srednjih škola koji sudjeluju u aktivnostima projekta. Cilj radionice bio je upoznati profesore o tematici i metodologiji poučavanja ovogodišnjeg cilja održivog razvoja u fokusu, a to je Mir, pravda i snažne institucije, kako bi mogli stečena znanja primijeniti u radu s učenicima u svojim školama te ih poticati na aktivan angažman i zalaganje za održivi razvoj.

Trening je održan u organizaciji JU Regionalni koordinator Istarske županije, u suradnji s Udrugom Suncokret iz Pule, a sudjelovali su profesori iz 13 srednjih škola.
Projekt Walk the Global Walk ulazi u posljednju godinu provedbe, a cilj mu je razviti kritičku svijest mladih o miru, ljudskim pravima i razvojnim pitanjima s kojima se suočava svijet te ih potaknuti da šire tu svijest među svojim vršnjacima. U planu je do završetka u projekt uključiti 45 profesora te 900 srednjoškolaca iz Istarske županije.

Obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom COVID19, i projektne su aktivnosti prilagođene epidemiološkoj situaciji, te su između ostalog ovogodišnji edukativni materijali za provedbu radionica u školama osmišljeni na način da se mogu provesti u on line obliku. Od ostalih aktivnosti, u planu je ove školske godine nastaviti s edukativnim radionicama po školama te sudjelovanje na Globalnoj šetnji i međunarodnoj školi.

Projekt WALK THE GLOBAL WALK financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid – “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, te traje od prosinca 2017. do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi se u suradnji 19 partnera iz 11 zemalja.

Fotografije


Responsabili