News

Date27.02.2018.

30 milijuna eura za potporu transeuropskim digitalnim mrežama

Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta kao CEF Telekom Koordinator objavljuje prvi poziv Europske komisije i Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA) u 2018. godini u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) Telekom. Ukupni okvirni proračun poziva u iznosu od 30 mil. EUR namijenjen je potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

Zainteresirane stranke iz svih Država članica te Islanda i Norveške mogu podnijeti svoje prijave u područjima eID i ePotpis, Europeana i Sigurniji Internet.

Rok za podnošenje prijava je 15 svibnja 2018.

CEF Telekom sredstva uključuju potporu za projekte od javnog interesa koji će doprinijeti povećanju interoperabilnosti, povezivosti i implementaciji transeuropske digitalne infrastrukture. Također podupire usmjeravanje javnih i privatnih investicija prema razvijenim rješenjima, unapređenju svakodnevnog života građana, poduzeća i javnih uprava, te doprinosu razvoja Jedinstvenog digitalnog tržišta.

Kako bi se dodijelila bespovratna sredstva, projekti moraju biti spremni za implementaciju, moraju doprinositi ciljevima Jedinstvenog digitalnog tržišta EU te moraju imati strategiju za dugotrajnu održivost. Bespovratna sredstva biti će dodijeljena projektima koji najbolje zadovoljavaju kriterije definirane u Programu rada CEF Telekom za 2018. te kriterije sadržane u opisu četiri DSIs područja navedena niže.

Pokrivena područja

Zainteresirane stranke pozvane su da predaju svoje prijave najkasnije do 15. svibnja 2018., za aktivnost koje doprinose implementaciji sljedeća tri područja DSIs, s indikativnim najvećim iznosom sredstava kako je navedeno:

eID i ePotpis – 8 mil. EUR

Europeana – 4 mil. EUR

Sigurniji Internet – 18 mil. EUR

Virtual Info Day webinar na temu poziva održati će se 8. ožujka 2018. prilikom kojeg će biti dostupno više informacija o sva tri područja DSI te o procesu prijave

Kako se prijaviti?

Podnositelji projektnih prijedloga svoje prijave na pojedinačne CEF pozive podnose u sustav namijenjen prijavama na internet stranicama 2018 CEF Telecom Calls. Dokumentacija povezana s odgovarajućim pozivima kao i sve ostale informacije također su dostupne na istim Internet stranicama. Krajnji rok za prijavu je 15. svibnja 2018. u 17:00 sati po briselskom vremenu.

Dodjela bespovratnih sredstava

Očekuje se da će procjena prijedloga tijekom ljeta 2018. godine. Rezultati procjene i objava odluke o dodjeli bespovratnih sredstava predviđa se za studeni 2018. godine.

Tko je kontaktna točka za ovaj poziv?

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) kao provedbeno tijelo upravlja pozivom na dostavu prijedloga projekata i prati tehničku i financijsku provedbu projekata s korisnicima te pruža tehničku stručnost i visoku kvalitetu provedbe programa. Na raspolaganju vam je i helpdesk koji će vam odgovoriti na pitanja o pozivu. Za više informacija kontaktirajte adresu e-pošte: e-poslovanje@mingo.hr

Više info: mingo.hr

Partners