News

Date07.05.2020.

Dan Europe po prvi puta obilježava se virtualno – solidarnost.hr

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj ovogodišnji Europski tjedan i Dan Europe, koji se obilježava 9. svibnja, proslavit će na poseban način ‒ pokretanjem projekta Solidarnost.hr. Hrvatski Europe Direct Informacijski centri (EDIC), pa tako i pulski Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola sudjeluju u ulozi partnera u navedenom projektu.

U samo nekoliko mjeseci cijeli se svijet zbog pandemije koronavirusa promijenio. Nelagoda i strah zbog neizvjesnosti što donosi sutrašnji dan prisutne su kao stalne teme u cijeloj Europi. Europska unija utemeljena je na ideji zajedništva te međusobnog razumijevanja i podupiranja, što znači da nitko u ovoj teškoj situaciji nije sam. Solidarnost, kao jedna od glavnih odrednica i misli vodilja Europske unije i Europske komisije, upravo je glavna tema ovogodišnjeg Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja. Zbog trenutne situacije tradicionalni način proslave ovog dana nije moguć, stoga Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokreće poseban projekt pod nazivom Solidarnost.hr.

Projekt će se provoditi putem komunikacijske platforme solidarnost.hr te putem društvenih mreža kao što su Facebook stranica (Solidarnost.hr), Instagram profil (@solidarnost.hr) i Twitter profil (@solidarnost.hr). Svi će koristiti službenu oznaku #solidarnosthr. Cijeli će projekt pronositi glavnu poruku „Samo se solidarnost dijeli dalje“. Svim komunikacijskim kanalima prikupljat će se odgovori građana na jednostavna pitanja kao što su „Što je za Vas solidarnost?“ ili „U jednoj riječi ‒ kako zamišljate svoj život nakon izolacije?“. Svi pristigli odgovori bit će pretvoreni u jednostavne vizuale i videosadržaje koji će biti namijenjeni distribuciji putem internetske stranice i društvenih mreža projekta.

Faze projekta:

Prva, uvodna, faza sastojat će se od prikupljanja odgovora i poruka građana te stvaranja sadržaja za internetsku stranicu i društvene mreže.

U drugoj će se fazi internetska stranica projekta predstaviti javnosti šireći poruke solidarnosti kreiranim vizualima i videosadržajima.

Ciljevi projekta:

Cilj je ovog projekta omogućiti građanima iskazivanje svojih osjećaja, želja i nada. Na taj način u fokus se nastoji staviti ono najvažnije u ovom trenutku ‒ solidarnost. Osim toga ideja je motivirati što veći broj građana za sudjelovanje u opisivanju i dijeljenju vlastitih emocionalnih trenutaka vezanih uz epidemiju koronavirusa, potres i čitavu izazovnu situaciju s kojom se trenutno suočavamo te stvoriti sadržaj koji ima mogućnost upućivanja i prenošenja snažne emocionalne poruke – svi smo zajedno u ovome, ujedinjeni i solidarni.

Program:

U subotu, 9. svibnja 2020. godine povodom Dan Europe na društvenim mrežama Solidarnost.hr očekuje vas bogati program od 10-24 sati:

  • Poruke solidarnosti - iz Hrvatske i Europe
  • Umjetnički, glazbeni i filmski program
  • Virtualni nastupi i iznenađenje za kraj

Priključite se projektu na solidarnost.hr i sudjelujte u širenju pozitivne energije u društvu!

Više info: https://solidarnost.hr/projekt/

Fotografije


Partners