News

Date01.12.2015.

Električni bicikli ponovno dostupni na proljeće

Zbog dolaska hladnijeg vremena, prvi javni servis za prijevoz električnim biciklima u Puli bit će od danas privremeno nedostupan za uporabu. Bicikli koji su postavljeni u sklopu pilot-projekta „Bičikleta“ i koje su građani koristili u svrhu javnog prijevoza bit će ponovno dostupan na proljeće.

Povlačenje bicikala iz uporabe i ranije smo najavili, no vrijeme njihova korištenja dodatno se produžilo zbog lijepog vremena. Za vrijeme zimskog perioda električne bicikle bit će propisno uskladištene te će na proljeće građane dočekati na već poznatim lokacijama –  Giardini 2 i Gradska tržnica Pula (pored restorana Markat - ex Sljeme).

Zbog iskazanog velikog interesa, iduće se godine planira daljnja nadogradnja sustava, a usluga korištenja bicikala i dalje ostaje besplatna.

Projekt se provodi u sklopu aktivnosti europskog projekta Movesmart, koji se financira iz europskog programa FP7 i traje sve do konca 2016. godine. Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Informacijskom centru Edic Pula – Pola (Giardini 2, 52100 Pula).

Partners