News

Date14.05.2016.

Europe in My Region 2016

Blogeri, prijavite se na blogersko natjecanje:

Prevest ćemo, ponovno objaviti i promicati do 40 blogerskih objava o projektima financiranima sredstvima EU-a. Tri najbolja blogera bit će pozvana na sudjelovanje na događaju European Week of Regions and Cities u listopadu ove godine u svojstvu akreditiranih novinara.

Prijava za natjecanje vrlo je jednostavna:

Imate potpunu slobodu u pogledu uređivanja, ali nemate puno vremena – natjecanje završava nakon provjere i odobrenja 40. objave ili najkasnije 30. lipnja (ovisno o tome što je ranije).

Često postavljena pitanja

Što je sljedeće?

Prvo ćemo provjeriti prihvatljivost vaše objave i provjeriti jeste li poštovali smjernice (u nastavku). Pod pretpostavkom da je odobrena, vaša će objava biti:

  • prevedena na engleski jezik
  • ponovno objavljena na namijenjenom višekorisničkom blogu na BlogActiv.eu, popularnoj blogerskoj platformi namijenjenoj politici EU-a
  • promovirana od strane Europske komisije i (ako zadovoljava njihove uredničke standarde) BlogActiva

Zatim će neovisni žiri odabrati tri najbolje blogerske objave. Obavještavat ćemo vas o svemu.

Što ako pobijedim?

Ako žiri odabere vašu objavu, doći ćete zrakoplovom u Bruxelles ovoga listopada kako biste izvještavali o događaju European Week of Regions and Cities.
Mi ćemo pokriti troškove leta i hotela te ćemo se prema vama odnositi kao prema ostalim akreditiranim novinarima medijskog programa događaja European Week of Regions and Cities.
Sve što objavite nakon sudjelovanja na događaju European Week of Regions and Cities također će biti prevedeno i ponovno objavljeno, isto kao i ranije (svatko najviše tri objave).

Što ako nemam vlastiti blog?

Nema problema: ono što mi tražimo jest zanimljivi članak o jednom od naših projekata, neovisno o tome gdje je objavljen. To može biti bilješka na Facebooku, blogerska objava na LinkedInu ili novinskoj platformi ili čak kombinacija odlične fotografije i opisa na Instagramu.
Pod uvjetom da je:

  • javno!
  • znatno dulje od ažuriranja statusa ;)

Mogu li se također prijaviti na fotografski natječaj?

Dobra ideja. Ako se prijavite na fotografski natječaj o istom projektu, tada:

  • pobrinite se da se vaše najbolje fotografije nalaze u vašoj blogerskoj objavi
  • za prijavu na fotografski natječaj koristite se aplikacijom na našoj Facebook stranici
  • te nam pošaljite poruku e-pošte, kao što je prethodno navedeno, uz naznaku da ste se također prijavili na fotografski natječaj.

Smjernice: što je dopušteno, a što nije?

Osim činjenice da vaša objava mora biti o projektu financiranom sredstvima EU-a, imate potpuno slobodu u pogledu uređivanja – ako, na primjer, smatrate da projekt o kojemu izvještavate nije bio dobro ulaganje, slobodno to recite.

No, ne smijete zagovarati mržnju, rasizam ili nasilje, upotrebljavati prostote ili etničke uvrede ili koga vrijeđati, klevetati ili ogovarati.

Kojim će se kriterijima voditi žiri?

Tražimo pronicljive, zanimljive objave o projektima financiranima sredstvima EU-a pa će žiri u svakoj objavi ocjenjivati:

  • Pronicljivost: Što nam objava govori o tom projektu? Otkriva li zanimljive činjenice ili postavlja li zanimljiva pitanja? Je li jedinstvena?
  • Kvalitetu: Koliko je dobro strukturirana ili napisana? Omogućuje li dobre slike ili poveznice za daljnje čitanje?
  • Zajednica i angažman: Je li objava potaknula razgovor?
  • Stil i izražavanje: Blogovi nisu tradicionalni novinski članci – ima li objava zanimljiv karakter? Je li provokativna ili smiješna, dirljiva ili potiče na razmišljanje?

Tko su članovi žirija?

Iskusni novinari i blogeri koji ne rade u Komisiji Europske unije.

Imam još jedno pitanje

Pošaljite nam poruku e-pošte na regio-infopub@ec.europa.eu uz Predmet: “Question: Europe in My Region competition”

Nitko mi nije odgovorio na poruku e-pošte

Ako ste nam poslali poruku e-pošte na regio-infopub@ec.europa.eu, a niste dobili odgovor:

  • Prvo provjerite jeste li upisali ispravan Predmet (vidjeti prethodno)
  • Također provjerite mapu s neželjenom poštom.

Partners