News

Date19.08.2016.

Europski tjedan sporta 2016. u Gradu Pula-Pola

Europska komisija je 2015. pokrenula Europski tjedan sporta za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europske unije. Tjedan je usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i bavljenje svakodnevnim tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Namjera je da “#BeActive” postane i ostane referentni okvir za postojeće kampanje, događaje i aktivnosti tijekom cijele godine.

Odmorite se od gledanja TV-a, čitanja vijesti i čitanja članaka na računalu ili igranja igrica. Ustanite, pokrenite se, istegnite se, prošetajte i smanjite vrijeme provedeno ispred ekrana bilo koje vrste.

Jeste li znali da, primjerice, 59% Europljana rijetko ili čak nikada nije vježbalo (podaci prikupljeni tijekom 2013.) dok je samo 26% bilo učlanjeno ili odlazilo u sportske dvorane? Naša je namjera to promijeniti.

Povodom obilježavanja  Europskog tjedna sporta Pula Sport d.o.o. u suradnji s Gradom Pula-Pola i Turističkom Zajednicom grada Pule 10. rujna organizira drugu po redu noćnu uličnu utrku naziva PULSKA Xica. Podršku ovoj manifestaciji izrazio je i sam gradonačelnik Grada Pule-Pola Boris Miletić pritom istaknuvši kako ova utrka predstavlja jedinstven primjer spoja sporta, turizma i doživljaja.

Start utrke predviđen je za 20.30 sati ispred Središnje knjižnice nakon čega će trkaći prvih pet kilometara trčati duž Amfiteatarske, Flavijevske i Tršćanske ulice te preko Partizanskog puta natrag prema Rivi, a utrka će se nastaviti tunelima Zerostrassea, preko Giradina, Flaciusove ulice i Foruma  sve do Amfiteatra gdje je planiran završetak utrke.

Prijave za utrku otvorene su sve do 31. kolovoza, a kako je broj sudionika na utrci ograničen na 500 natjecatelja potrebno je izvršiti prijavu putem web stranice www.stotinka.hr ili mailom na prijave@pulasport.hr.

Više informacija možete pronaći: OVDJE

Fotografije


Partners