News

Date18.11.2014.

Hrvatska sportska konferencija – Erasmus+ Sport info dan

21. i 22. studenog u hotelu Westin u Zagrebu će se održati Hrvatska sportska konferencija, krovni godišnji događaj u području sporta koji se održava već treću godinu. Cilj konferencije je okupiti ključne dionike u području sporta: sportaše, predstavnike sportskih i rekreativnih institucija i organizacija, medije i korporacije. U sklopu konferencije u subotu 22. studenog će se održati Erasmus+: Sport info dan.

Program Europske unije Erasmus+ obuhvaća europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih te po prvi put uvodi i podršku području sporta. Naglasak aktivnosti u području sporta je na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanju prekograničnih izazova, poput namještanja utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma, te na promicanju dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve. Sportske ustanove i organizacije se kao partneri također mogu uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima.
Program Erasmus+ bit će predstavljen i u kontekstu ciljeva europske politike u području sporta, pružit će pregled mogućnosti za financiranje projekata u području sporta, a primjerima sudjelovanja u dosadašnjim programima ilustrirat će se željeni učinci programa na dionike vezane uz područje sporta.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje putem obrasca za prijavu.

Partners