News

Date25.03.2015.

Info dani 2015. o novim razvojnim prilikama u civilnom društvu

Danas su u prostorijama Zajednice Talijana Pula započeli Info dani 2015. u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, pri čemu je održan okrugli stol na temu „Mogućnosti razvoja kroz suradnju udruga i JL(R)S u području zdravstva i socijalne skrbi i alternativni izvori financiranja“. Okruglom su stolu nazočili predstavnici Grada Pule, Istarske županije i raznih udruga te su ovom prigodom razmijenili svoje stavove, mišljenja, probleme i pozitivna iskustva iz prakse.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci istaknula je kako Grad ima pozitivna iskustva u suradnji s udrugama, posebice otkako je postao partner na projektima koje financira EU. Nadodala je kako bi udruge koje dijele jednake interese trebale razmotriti i mogućnost umrežavanja, što bi dodatno pripomoglo još kvalitetnijoj suradnji Grada i udruga.

Na Info danima održat će se predavanja o novom institucionalnom okviru za djelovanje udruga i njihovo financiranje, informacije o aktualnim natječajima putem kojih udruge mogu prijavljivati projekte te o samofinanciranju udruga kroz zadrugarstvo ili društveno poduzetništvo. U sklopu trodnevnog programa održat će se niz sastanaka, prezentacija, okruglih stolova, edukativnih i informativnih radionica i druženja te zanimljiva predavanja. Treba napomenuti kako su Info dani namijenjeni svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima s ciljem što boljeg informiranja o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacije te stvaranja partnerstva i novih razvojnih prilika. Info dani traju do 27. ožujka 2015. godine.

Fotografije


Partners