News

Date18.05.2020.

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o.: Izašao drugi newsletter - projekta METRO

Projekt ima za cilj poboljšati kvalitetu, sigurnost i održivost okoliša u pomorskom prijevozu promovirajući multimodalnost i eko-inovativna rješenja za pomorski i obalni prijevoz u programskom području Italije i Hrvatske.

Posebni ciljevi projekta usmjereni su na analizu ruta pomorskog putničkog prometa u programskom području te potencijala za infrastrukturnu podršku, kako bi se ojačala multimodalna rješenja povezivanja u pomorskom prometu, posebno u vrijeme turističke sezone. Isto tako predviđene su pilot aktivnosti osmišljavanja koncepta novih modela hibridnih plovila za prijevoz putnika u programskom području, kao i testiranja pametnih sustava za nadzor putničkog pomorskog prometa i jačanje logističke osnove za uvođenje eko-inovativnih plovila u pomorski prijevoz putnika između Italije i Hrvatske. 

Ukupni budžet IDA-e kao projektnog partnera za provedbu projektnih aktivnosti iznosi 179.875,00 EUR, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 85% od prihvatljivih troškova u iznosu od 152.893,75 EUR.

Ovdje možete pogledati: 2. NEWSLETTER

Više info: OVDJE

Partners