News

Date07.11.2019.

Održan godišnji Forum Eurodyssey programa (Cagliari, Sardinija)

Eurodyssey je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER) koji mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja.

Forum programa Eurodyssey organizira se jednom godišnje u regiji članici Skupštine europskih regija, gdje se zajednički donose odluke vezane uz daljnje provođenje programa, predstavljaju se i upoznaju nove regije, provodi se evaluacija, razmjenjuju se iskustva i ideje, te jača međuregionalna suradnja. Domaćin ovogodišnjeg Foruma bila je nova regija u programu Sardinija (Italija), a Forum je održan je od 23. do 25. listopada u Cagliariju. Forum je okupio više od 50 predstavnika regija članica programa i novih regija zainteresiranih za uključivanje u program.

Održane su dvije panel diskusije na temu „Mobilnost mladih kroz osnaživanje i profesionalni rast“, te „Kako mobilnost mladih može doprinijeti regionalnom razvoju“. Naglašena je važnost europskih programa mobilnosti kao načina integracije i jačanja demokracije, ali i poticanja ravnoteže između europskog, nacionalnog i regionalnog identiteta.

Predstavljena su izvješća o aktivnostima i rezultatima u prošloj godini, te nove smjernice u provođenju programa kroz nove mrežne stranice koje bi trebale započeti s radom do kraja ove godine.

Tijekom održavanja Foruma održane su i radionice o promociji programa kroz razne komunikacijske alate, te radionica o aktivnostima povodom obilježavanja 35. godišnjice programa, najstarijeg programa mobilnosti u Europi. Prvi sastanak radne skupine vezane uz obilježavanje obljetnice bit će usklađen sa sljedećim sastankom Upravnog odbora koji će se održati u veljači sljedeće godine.

Više info: OVDJE

Partners