News

Date03.10.2020.

POZIV NA EDUKACIJU: LEADERSHIP - KAKO UPRAVLJATI SOBOM I DRUGIMA?

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu 'Leadership - kako upravljati sobom i drugima?' koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u srijedu 7. listopada 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati

 

Kako se nositi i izboriti sa izazovima tržišta, konkurencije, svojih djelatnika, klijenata i  na kraju dana, sa samim sobom u ulozi poduzetnika, lidera i nekog tko upravlja ljudima? I sve to u ovom dinamičnom i neizvjesnom trenutku globalne pandemije?

Nema čarobne formule. 
Niti 5 koraka kako brzo…nešto.
Ključno i održivo polazište je osvještavanje i razvoj  – sebe i ljudi s kojima radimo i poslujemo - stručno, mentalno i emocionalno. 

Razvoj ovih kompetencija u fokusu su ovog webinara kojem je cilj pomoći poduzetnicima da osvijeste svoje „slijepe točke“, dobiju nove perspektive na situacije s timom i klijentima te usvoje praktična znanja i alate kojima će unaprijediti sebe kao lidera unutar i izvan svoje organizacije. 

 

Sadržaj on line radionice
1.    Upravljanje Sobom & Drugima – moje „slijepe točke“
2.    Zašto nastaju nerazumijevanja i sukobi na radnom mjestu/s klijentima?

 • motivacijski ring,
 • hijerarhija potreba, 
 • komunikacija i njeni šumovi,
 • mentalni centri i njihove „muke“.

3.    Kad, kako i zašto smo marionete dominantnih mentalnih centara?
4.    Situacijsko & Whole Brain vođenje

 • svijest o vlastitom stilu upravljanja,
 • identificiranje potreba i razina razvoja kod sebe i suradnika,
 • kako motivirati i razvijati kompetencije, 
 • komunikacija prema potrebama i razinama razvoja kod suradnika.

5.    Neuroznanost o liderstvu, učenju i radu s ljudima

 • mozak i sustav nagrađivanja,
 • zrcalni neuroni i učenje,
 • prepreke za timski rad.

Kroz edukaciju se povezuju modeli, psihološki koncepti i sindromi, rezultati istraživanja te primjeri iz prakse – prilagođeni razumijevanju svakodnevnih poslovnih situacija. 
______________________________________________

Radionicu će voditi doc.dr.sc. Marinela Dropulić Ružić, vlasnica konzultantske firme Meraklis te certificirana Executive Business i Whole Brain coach s iskustvom u agenciji za zapošljavanje, hotelskim poduzećima i ugostiteljstvu u Hrvatskoj i SAD-u te s desetogodišnjim znanstvenim iskustvom u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima. 

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.  

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi:

JELENA NIKOLIĆ

STRUČNA SURADNICA

UP SMART projekt je ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna, pri čemu se 75% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 16 besplatnih radionica na aktualne teme u domeni digitalnog gospodarstva i 11 događanja s aktualnim temama poticanja poduzetništva u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.

Partners