News

Date14.11.2022.

URBACT – NAJAVA SLJEDEĆEG POZIVA

Otvaranje poziva Mreže za planiranje aktivnosti planirano je u siječnju 2023. temeljem službeno odobrenog Programa URBACT IV za radoblje 2021. – 2027.

Radi pripreme za predmetni poziv, URBACT već danas gradovima i lokalnim vlastima pruža platformu za razmjenu, učenje o tuđim projektnim idejama i pronalaženje partnera: alat za traženje partnera.

Mreže za planiranje aktivnosti čine 8-10 gradova partnera svih veličina – općine, lokalne vlasti, specijalizirane razvojne agencije i gradske ili regionalne institucije – iz različitih  zemalja EU-a, iz svih vrsta regija. Vodi ih gradska uprava koja ima ulogu vodećeg partnera zajedno s potvrđenim URBACT stručnjakom, usmjeravajući put prema promjenama za bolje gradove.

Partneri će imati 2,5-godine kako bi se uhvatili u koštac s određenim urbanim izazovom – zajednički svim uključenim gradovima – ili poboljšali lokalne politike povezane s određenom temom. Kada je riječ o suvremenim gradovima, postoji bezbroj tema s kojima mreže mogu raditi. URBACT je uvijek poticao gradove na davanje prednosti temama koje su relevantne za uključene partnere.

Za sljedeći poziv očekuje se od potencijalnih korisnika uzimanje u obzir tri transverzalna tematska kuta: zeleni, rodni i digitalni. Bilo da se određeni grad nastoji baviti pitanjima mobilnosti, kulturnom baštinom, financijskim inženjeringom, energetskom tranzicijom ili bilo kojom drugom temom, URBACT poziva na dodatno uključivanje i razmatranje kako ove holističke teme mogu biti dio problema — ili čak rješenje.

Do otvaranja novog poziva postoji mogućnost ažurirati i mijenjati informacije iz projektne ideje. Nakon što se pronađu svi potrebni partneri, treba označiti da je partnerstvo zaključeno kako ne bi primali nikakve druge iskaze interesa.

Za pretraživanje partnera mogu se koristiti filteri iz alata kako bi pronašli ono što odgovara vašem gradu. Iskoristite priliku, pregledajte, pošaljite ideje ili izrazite svoj interes za odgovarajući projekt.

Partners