News

Date13.08.2021.

Obilježen Međunarodni dan mladih

Obilježen 12. kolovoza, Međunarodni dan mladih

Panel raspravom i prigodnim glazbenim programom u četvrtak, 12. kolovoza 2021. godine na terasi Arheološkog muzeja Istre Grad Pula, nakon šest godina, obilježio je Međunarodni dan mladih.

U panel raspravi pod nazivom "Uključivanje mladih u proces donošenja odluka - mladi za budućnost" sudjelovao je gradonačelnik Filip Zoričić, zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednik Savjeta mladih Grada Pule Paolo Pelesk i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Daliborka Šlat.

„Ovom panel raspravom želimo „izazvati“ mlade da predlažu, budu kritični i da ih probudimo. Svjesni smo da su to moderne generacije koje žive s društvenim mrežama, ali želio bih da se životno probude i budu konkretni. Planiramo otvoriti „ured“ za mlade pri Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade, zatim Centar za mlade i želimo da oni budu dio radnih skupina i da se angažiraju te da zajedno promišljamo što mogu raditi, gdje se mogu zabavljati, što mogu stvarati i koje su to dodane vrijednosti koje mladi nose našem gradu. Jer kada mladi nešto kažu znamo da to nema nikakav politički predznak i zato želimo da oni budu doista angažirani“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Mladima je poručio neka „kucaju na vrata“ Gradske uprave u potrazi za rješavanjem primjerice stipendija, stambenog pitanja, s prijedlozima za osmišljavanje zabavnih sadržaja u gradu i da se bore za sebe. Gradonačelnik Zoričić ujedno je najavio da će od 1. listopada jednom mjesečno održavati Forum za mlade.

„Zadovoljna sam održavanjem ove panel rasprave i što se javno progovorilo o problematici mladih i o životu mladih u Puli. Nakon otvorenja dva nova paviljona u sastavu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i dovršetkom potrebne infrastrukture studenti će dobiti studentski trg koji je predviđen za okupljanje studenata i općenito mladih“, najavila je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Daliborka Šlat.

Govoreći o radu novog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović naglasila je kako osluškivati potrebe mladih i biti im na usluzi za ono što im je potrebno te kako će Odjel imati osobu koja će se baviti upravo poslovima mladih.

„Ovo je prvi u nizu foruma s mladima, želimo da takve rasprave budu učestalije i da možemo raspravljati o temama relevantnima za mlade koji imaju određene potrebe i želje i na to trebamo staviti naglasak i intenzivnije o tome razgovarati u budućnosti“, smatra pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva. Lena Radunić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su pulski duo Ana Kanižaj na violini i klaviristica Erin Bracović, zatim bend Freaktion kojega čine vokal Maja Šebelić, gitarist Gabriel Radović, Vasja Šumonja na bas gitari i Toni Drandić na bunjevima. U nastavku večeri publici se predstavio DJ Jinxie Grooves.

Na terasi Arheološkog muzeja Istre program je održan uz uvažavanje propisanih epidemioloških mjera za 50 sudionika.

Više info: www.pula.hr

Fotografije


Partners