News

Date27.05.2015.

Održan drugi sastanak u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET

U ponedjeljak, 25. svibnja 2015. kraj Krškog u Sloveniji, održan je  drugi sastanak projektnih partnera projekta SLOHRA SOCIONET u kojem Istarska razvojna agencija IDA d.o.o. sudjeluje kao partner i koordinator dijela aktivnosti na području Istarske županije i šire.

Cilj sastanka bio je isplanirati aktivnosti u prvom izvještajnom razdoblju projekta, tijekom kojeg  će  Istarska razvojna agencija u srpnju ove godine pripremiti i provesti  u Puli okrugli stol  i regionalno savjetovanje na temu  razvoja  društvenog  poduzetništva, namijenjeno potencijalnim osnivačima društvenih poduzeća te svim zainteresiranima.

Projekt „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj). Ukupni budžet projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 EUR, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Posebni prekogranični ciljevi i aktivnosti projekta usmjereni su na osnaživanje sustava društvenog poduzetništva u prekograničnom području, s namjerom povećanja konkurentnosti društvenih poduzetnika na slovensko-hrvatskom i drugim tržištima Europske unije.

Partners