News

Date27.02.2015.

Održan edukativni seminar „Poslovni uzlet grada Pule“

Edukativni seminari pod nazivom „Poslovni uzlet grada Pule“, u organizaciji Poslovnog dnevnika, održavaju se danas u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli. Otvorenju ove manifestacije prisustvovali su mnogi istarski poduzetnici te predstavnici domaćina Grada Pule i Istarske županije.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika, ujedno i glavni organizator „Poslovnog uzleta“ Mislav Šimatović, u prepunoj dvorani fakulteta upoznao je okupljene poduzetnike s ciljem projekta. „Cilj je projekta predstaviti mala i srednja hrvatska poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda i broja zaposlenih te kroz cjelogodišnju kampanju upoznati javnost s uspješnim, pozitivnim poduzetničkim pričama na regionalno-županijskom i nacionalnom nivou“, rekao je Šimatović.

Okupljenima je dobrodošlicu u ime Grada-domaćina poželio pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, zaželivši poduzetnicima da na ovome seminaru oplemene svoje znanje te nastave služiti na ponos svome gradu. „Pozivam vas da konstantno učite, usavršavate se, budete kompetitivni i zavladate pravilima tržišta“, naglasio je Matić i zaželio istarskim poduzetnicima uspjeh u daljnjem radu.

Istarski župan Valter Flego u svojem se obraćanju posebno usredotočio na važnost malih i srednjih poduzeća u cjelokupnom gospodarstvu Hrvatske, te je naglasio kako upravo ova poduzeća čine 99% svih poslovnih subjekata u državi. Čestitao je poduzetnicima na svemu što čine kako bi unaprijedili svoje poslovanje u teškim vremenima za gospodarstvo te je zaključio kako će im događaji poput ovoga pomoći u daljnjem razvijanju poslovanja. „Promišljanje dovodi do ideja. Praksa do implementacije. Dodatne vještine za unapređenje stručnog znanja koje ćete ovdje steći i poslovni kontakti koje ćete razviti mogu se pokazati neprocjenjivima“, zaključio je Flego.

Projekt „Poslovni uzlet“ započeo je sa svojom realizacijom u 2014. godini. O velikoj potražnji za edukativnim seminarima „Poslovnog uzleta“ najbolje govori činjenica kako će se, nakon prošlogodišnjih 6 uspješnih manifestacija, u ovoj godini održati čak 23 manifestacije, u 23 hrvatska grada. „Poslovni uzlet grada Pule“ četvrta je u nizu manifestacija u 2015. godini.

Fotografije


Partners