News

Date30.11.2015.

Održan godišnji sastanak predstavnika Informacijskih centara Europe Direct i drugih EU mreža u Hrvatskoj i Sloveniji

Predstavnice Odsjeka za  europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Grada Pule-Pola proteklog tjedna prisustvovale su na „Godišnjem sastanku predstavnika Informacijskih centara Europe Direct i drugih EU mreža u Hrvatskoj i Sloveniji“ održanom u Opatiji u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH.

Godišnji sastanak započeo je pozdravnom riječju direktorice Opće uprave za komunikacije - Europske komisije Viviane Hoffman, a nastavio se govorima voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branka Baričevića i voditeljice Odjela za opće komunikacije Predstavništva Europske komisije u Sloveniji Nataše Šip. Ovom su prilikom predstavnici Informacijskih centara iz Hrvatske i Slovenije razmijenili iskustva te razvili nove ideje. Na godišnjem sastanku održane su brojne radionice s primjerima iz prakse poput radionica o europskoj mreži Solvit i „Your Europe Advice“. Predstavljeni su i Europski dokumentacijski centri te komunikacijski projekti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Drugog dana sastanka nastavio se s komunikacijsko-stručnom radionicom te bilateralnim sastancima predstavnika EDIC-a i drugih EU mreža iz Hrvatske i Slovenije. Godišnji sastanak završio se odražavanjem tri seta radionica na teme: „Organiziranje zajedničkih kampanja – primjeri dobre prakse“, „Kako promovirati rad EDIC-a“ i „Moguća sinergija Hrvatske i Slovenije na razini EU – kako postići bolju prepoznatljivost uz moguću suradnju u sklopu financiranja Godišnjim planom djelovanja i sredstava Opće uprave za komunikacije - Europske komisije (DG COMM).

Fotografije


Partners