News

Date12.04.2017.

Održan Godišnji sastanak predstavnika informacijskih centara Europe Direct i drugih EU mreža u Hrvatskoj

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH proteklog tjedna održao se „Godišnji sastanak predstavnika Informacijskih centara Europe Direct (EDIC) i drugih EU mreža u Hrvatskoj“ u Svetom Martinu na Muri kojem je prisustvovala predstavnica Odsjeka za  europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Grada Pule-Pola.

 

Godišnji sastanak je pozdravnom riječju otvorio Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, te je predstavio prioritete Europske komisije u 2017. godini i Bijelu knjigu o budućnosti Europe koja govori o potencijalnim scenarijima za razvoj Europske unije do 2025. godine. Nakon uvodnog govora, uslijedila su predavanja o primjerima dobre prakse povezanima s provođenjem aktivnosti EDIC centara, a poseban naglasak je stavljen na efikasno korištenje društvenih mreža. Navedena predavanja su održale Andrea Horvat-Kramarić, voditeljica Odjela za komunikacije, partnerstva i mreže Predstavništva EK u Hrvatskoj, te Ksenija Škreblin, Digital leader Odjela za komunikacije, partnerstva i mreže Predstavništva EK u Hrvatskoj.

 

Nastavno na sastanak održane su prezentacije najboljih događanja EDIC-a tijekom 4 godine, gdje je predstavnica Grada Pule-Pola u ime Europe Direct Informacijskog centra Pula-Pola predstavila brojna događanja povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2016. u Puli sa predstavljanjem Grada Pule-Pola kao primjera dobre prakse kroz EU projekt Movesmart i sustava alternativnog urbanog prijevoza „Bičikleta“.

 

Godišnji sastanak nastavio se s Team Building aktivnostima te posjeti projektima u regiji financiranim iz EU fondova poput projekta „Gdje rijeke spajaju", koji su pozitivno utjecali na razvoj i jačanje prepoznatljivosti međimurskog područja. 

 

Da se prisjetimo EDIC Pula-Pola otvoren je 30. listopada 2014. godine i dio je europske mreže informacijskih centara osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije - Regione Istriana, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te  Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Fotografije


Partners