News

Date21.10.2014.

Održan prvi partnerski sastanak na projektu "Fiesta"

Prvi partnerski sastanak na projektu „Fiesta - Family Intelligent Energy Saving Targeted Action“, odnosno „Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima“ održan je u Trstu 7. i 8. listopada ove godine. 
Na navedenom projektu, financiranom u sklopu EU programa Intelligent energy, sudjeluje 19 partnera. Ukupan iznos projekta je 2.379.827 eura od čega Grad Pula-Pola ima79.289 eura na raspolaganju za razne aktivnosti.

Glavni cilj projekta, koji traje 36 mjeseci, je uključiti i educirati obitelji o štednji i načinu potrošnje energije u kućanstvima te provesti edukaciju o energetskoj učinkovitosti i to na području Hrvatske, Španjolske, Italije, Bugarske i Cipra.

Grad Pula-Pola sudjeluje u svojstvu jedinice lokalne samouprave gdje će se uspostaviti FIESTA Help Desk (EHD) u sklopu kojeg će se provoditi usluge savjetovanja građana i aktivnosti poput lutrije. Kroz projekt izradit će se  vodič  za uštedu energije u kućanstvima te osposobiti osobe koje će potom voditi audite po kućanstvima i davati potporu, savjete zainteresiranima o usvajanju mjera energetske učinkovitosti. Grad Pula će isto tako organizirati razne radionice za vrtiće i škole, za obitelji, prodavače i instalatere grijanja/hlađenja putem kojih će skupine potencijalnih potrošača doći do potrebnih informacija o proizvodima, cijenama i uvjetima, a trgovci i instalateri imati priliku za pronalaženje novih poslovnih mogućnosti.

Partners