News

Date17.05.2015.

Održan susret predstavnika učeničkih vijeća srednjih škola Istarske županije i regije Friuli Venezia Giulia

U sklopu europskog projekta K.E.P.A.S.S., a na inicijativu srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja i školskih vijeća učenika regije Friuli Venezia Giulia, 12. svibnja je u Rovinju održan susret predstavnika učeničkih vijeća srednjih škola Istarske županije i srednjih škola te talijanske regije.

Cilj ovog susreta je bio upoznati se sa srednjoškolskim obrazovanjem u Hrvatskoj i Italiji te radom i funkcioniranjem školskih vijeća učenika iz Istre i FVG. Poseban naglasak je dan samom projektu K.E.P.A.S.S. te iskustvima učenika koji su u sklopu njega imali prilike boraviti tri mjeseca u drugoj školi jedne od država partnera.

Na skupu je sve prisutne pozdravila zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko te zamjenica predsjednika gradskog vijeća Grada Rovinja Cinzia Ivančić. Pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan predstavila je srednjoškolsko obrazovanje u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na
Istarsku županiju, dok je učenica Đeni Aničić predstavila rad školskog vijeća. Predstavnici regije Friuli Venezia Giulia izrazili su zadovoljstvo nastalom suradnjom te iskazali želju da takvih iskustva i razmjena bude i ubuduće.

Partners