News

Date23.11.2020.

Održana edukacija na temu „Javna nabava u EU projektima“

U organizaciji Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove 16. i 17. studenoga 2020. godine održana je on-line edukacija na temu „Javna nabava u EU projektima“. Cilj ove edukacije bio je upoznavanje polaznika s primjenom Zakona o javnoj nabavi i posebnim pravilima koja se odnose na neobveznike Zakona o javnoj nabavi u sklopu projekata financiranih iz EU fondova te im dati i neke konkretne primjere kako uspješno provesti javne nabave u sklopu svojih projekata.

Edukacije su bile namijenjene predstavnicima javnopravnih tijela s područja Istarske županije kako bi se osnažilo njihove kapacitete u području pripreme i provedbe projekata financiranih iz europskih fondova, odnosno konkretno u provedbi postupaka javne nabave, te time pridonijelo uspješnosti regije u povlačenju EU sredstva.

Edukacije su organizirane u sklopu projekta Suradnjom i znanjem do snažne EU regije kojeg provodi Regionalni koordinator.

Projektom Suradnjom i znanjem do snažne EU regije daje se snažna podrška javnom sektoru Istarske županije u pripremi i provedbi EU projekata te uređuje kvalitetan sustav strateškog planiranja u kojem se Regionalni koordinator Istarske županije pozicionira kao ključni čimbenik u regionalnom razvoju županije. Svrha projekta je osnažiti kapacitete javne ustanove i osigurati njezin rad, pružanje stručne pomoći javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata putem EU fondova, jačanje njihovih kapaciteta te koordinacija poslova strateškog planiranja i poticanja regionalnog razvoja u Istarskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.627.639,62 kn, od čega je 14.983.493,62 kn sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Projekt je započeo u lipnju 2019. i traje do kraja prosinca 2023. godine, te će u tome periodu biti provedeno niz različitih radionica s primarnim fokusom na učinkovitu pripremu i provedbu EU projekata te kvalitetno upravljanje sustavom strateškog planiranja Istarske županije.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Više info: OVDJE

Partners