News

Date31.01.2019.

Održana konferencija na temu povezivanja neformalnog i formalnog obrazovanja

U svečanoj dvorani Tone Peruško na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas je u sklopu projekta D’Basket održana regionalna konferencija pod nazivom „Mogućnosti povezivanja neformalnog i formalnog obrazovanja.“ Konferenciju su organizirali Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, Grad Pula, Osnovna škola Veli Vrh Pula, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Udruga diplomiranih studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Pula

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci uvodno je pohvalila uspješan i kreativan rad svih uključenih u projekt D’Basket. „Veliko mi je zadovoljstvo što je u našoj Puli stvorena jedna pozitivna sinergija te bi se zahvalila Zakladi za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i OŠ Veli Vrh koji su u ovome projektu prepoznali zajednički interes. Sam naziv konferencije vrlo je izazovan i vjerujem da ćemo danas našim učenicima i studentima predstaviti željene smjernice i kreativne mogućnosti koje su pred nama.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović kazala je kako je oduševljena spremnošću prosvjetnih radnika, škola, učitelja i ravnateljica da se uključe u projekt. „Kroz projekt shvatili smo da su sami učitelji iznimno kreativni i da im samo treba omogućiti priliku da oni sami provedu svoje iznimne ideje u svojim školama.“ – kazala je pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović poručivši kako vjeruje da će se projekt proširiti i po drugim osnovnim školama.

Konferencija se održala u sklopu projekta D’Basket, financiranog iz programa Erasmus+, a predstavila je konkretne metode i alate koji se mogu primijeniti u nastavnome procesu te primjere dobrih praksi koji se već uspješno primjenjuju u nastavi s ciljem poboljšanja vještina učenika provođenjem različitih inovativnih metoda u redovnoj nastavi kako bi se razvijala znanja vezana uz poduzetništvo, multimediju i toleranciju.

Poseban naglasak konferencije bio je na razumijevanju potrebe za uvođenjem promjena u školama koje moraju pripremati učenike za cjeloživotno učenje i snalaženje u društvu koje se ubrzano mijenja, što je i u skladu sa školskom reformom koja se uvodi u sve škole u školskoj godini 2019./2020.

Više info: OVDJE

Partners