News

Date18.12.2014.

Održana radionica "Kulturno poduzetništvo"

Danas se u prostorijama Istarske Razvojne Agencije (IDA) održala besplatna radionica na temu „Kulturno poduzetništvo“ s naglaskom na projekt Grad Pula Pola – Europska prijestolnica kulture ( European Capital of Culture), u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct (EDIC) Pula Pola u suradnji s Gradom Pulom, Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

 Cilj ove radionice koju je predvodila Jasenka Ricl, magistrica restauriranja i konzerviranja umjetnina, bio je umrežavanje sudionika kulturno kreativnih industrija na lokalnoj razini, pružanje potpore razvoju inovativnih oblika kulturnog poduzetništva, povezivanje sudionika međusektorski, provedba i organizacija konferencija i panel diskusija s domaćim i međunarodnim stručnjacima iz različitih poduzetničkih sektora. Uz navedeno jedan je od najvažnijih ciljeva bio i informirati građane o mogućnosti koje pružaju programi za kulturu na razini Europske unije.

Projekt Pula 2020. - Europska prijestolnica kulture ( European Capital of Culture) sastoje se od nekoliko faza, a početna se faza , privlačenja investicija u kulturu putem privatnih investicija i kroz EU fondove, mora dovršiti do kraja travnja, te su pozvani svi kulturnjaci, članovi udruga i građani da svoje kreativne ideje i projekte prijave  čim prije kako bi se stvorila posebna sinergija kreativnih industrija koja je jedna od važnih pokretača cijelokupnog društvenog razvoja.

Fotografije


Partners