News

Date02.06.2017.

Održano predavanje voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branka Baričevića u Puli

Danas je voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branko Baričević održao predavanje na temu „Budućnost EU – izazovi i mogućnosti“ na Fakultetu za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“ u Puli. Predavanje o budućnosti EU dotaklo je i brojne druge aktualne EU teme, te je pobudilo iznimno zanimanje brojnih studenata i javnosti.

Ovo je drugi put da fakultetski Centar za europska istraživanja (CEIPU) i pulsko sveučilište imaju zadovoljstvo ugostiti g. Baričevića koji kao karijerni diplomat izbliza poznaje europske politike i smjernice.

Centralna tema predavanja bila je „Budućnost EU – izazovi i mogućnosti“ o kojoj također možete više saznati u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe: Razmatranja i scenariji za EU27 do 2025. koju je 1. ožujka 2017. objavila Europska komisija. U tom se dokumentu iznosi pet scenarija o tome kako bi se Europa mogla razvijati do 2025. na raznim područjima, primjerice, na području jedinstvenog tržišta i trgovine, migracija i sigurnosti ili ekonomske i monetarne unije.

Fotografije


Partners