News

Date16.06.2017.

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja  raspisalo je Poziv kojim se osigurava financiranje troškova rada pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, a Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 320.000.000,00 HRK.

POZIV NA INFORMATIVNU RADIONICU

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje također objavljuje poziv na informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje u sklopu navedenog Poziva. Informativna radionica održat će se u Zagrebu, 26. lipnja 2017., a namijenjena je potencijalnim prijaviteljima i partnerima u sklopu ovoga poziva. Cilj radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima, prioritetima i ostalim kriterijima Poziva te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i odabir projekata. U obzir će se uzimati prijave pristigle do 21. lipnja 2017. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator je za sve sudionike osigurao osvježenja za kratke pauze i radne materijale. Za prijavu sudjelovanja na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac.

Više info možete pročitati: OVDJE

Partners