News

Date02.05.2019.

Otvoren Festival multikulturalnosti

Ovogodišnji program obilježavanja Europskog tjedna 2019. godine započeo je  proslavom europskih vrijednosti u sklopu dvodnevnog Festivala multikulturalnosti u organizaciji Istarske županije na lokaciji Titovog parka u Puli.

Gradonačelnik Pule Boris MIletić pozdravio je sve okupljene građane te je poručio kako je ovo jedan unikatni festival koji slavi različitost. "Zahvalio bi se svim pripadnicima nacionalnih manjina koji žive na području Istarske županije što svojim radom i zalaganjem žive zajedno s nama i čuvaju naše zajedničke vrijednosti." - kazao je gradonačelnik MIletič.

Župan Istaraske županije Valter Flego zahvalio se svim uključenim nacionalnim manjinama koji su na Festivalu pokazale svoje kulturne posebitosti. "Festival je potvrda da mi cijenimo otvorenost, toleranciju i da želimo jednu modernu Istru." - poručio je župan Flego.

Festival se održava u svrhu promocije istarskog kulturnog bogatstva i obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je ujedno jedan od temelja Europske unije. Na Festivalu su nastupile amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina na razini Istarske županije koji su predstavili svoje kulturno stvaralaštvo, tradiciju, pjesme, običaje i kulturu. Manifestacija koja promovira različitost i toleranciju prilika je za manjinske zajednice da se okupe na jednom mjestu i pokažu svoju šarolikost, posebnost, raznolikost, ali i sličnost jer je međusobno uvažavanje u Istri način života.

Fotografije


Partners