News

Date14.10.2016.

Pokreni nešto svoje - program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj

„Pokreni nešto svoje" je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za savjetodavnom i financijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja. Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
Prihvatljivi prijavitelj je:

  • mikropoduzeće
  • fizička osoba pod uvjetom da nakon prihvaćanja projekta pokrene postupak za osnivanje poduzeća

Korisnik potpore može biti poduzeće sa sjedištem u Hrvatskoj koja spada u mikropoduzeća prema kriterijima Europske komisije. Aktivnosti projekta moraju biti provedene u Hrvatskoj, na čijem području projekt mora imati i utjecaj. Za financiranje su prihvatljive sve aktivnosti koje su potrebne za provedbu projekta. Važan kriterij odabira projekata je postojanje inovacije koja može dugoročno pozitivno utjecati na poslovanje prijavitelja, korisnike prijavitelja te zajednicu prijavitelja odnosno šire društvo. Potiču se projekti temeljeni na poslovnim modelima s potencijalom za skaliranje i/ili replikaciju.

DO KAD SE MOŽE PRIJAVITI?

Prijavitelji šalju svoju prijavu putem web obrasca. Krajnji rok za slanje prijave je 12. prosinca 2016. godine do 12 sati.

TRAJANJE PROJEKATA
Vrijeme trajanja projekata je do šest mjeseci. Najraniji početak provedbe projekata je 1. travnja 2017., a projekti moraju završiti do 30. rujna 2017.

SAVJETODAVNA POTPORA
ACT Grupa će ugovorenim projektima za vrijeme trajanja projekta i tri mjeseca po završetku projekta osigurati besplatno: savjetovanje u provedbi projekta i efikasnom korištenju projektnih rezultata, promociju projekta kroz kampanju Programa, mjerenje društvenog utjecaja projekta i izradu izvještaja o društvenom utjecaju, certificiranje novorazvijenih proizvoda i usluga kroz međunarodni goodworks sustav. Prema specifičnim potrebama, ACT Grupa će osigurati još i besplatno: savjetovanje u planiranju i razvoju poduzeća, savjetovanje u razvoju i marketingu proizvoda i/ili usluga.

FINANCIJSKA POTPORA

Za sufinanciranje projekata osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti maksimalne vrijednosti do 100.000 kuna. ACT Grupa sufinancira projekte u iznosu od 80% ukupnih stvarno utrošenih sredstava.

Više informacija možete pronaći na: http://pokreninestosvoje.hr/

Partners