News

Date02.05.2015.

Poziv na Info radionicu „Mogućnosti zapošljavanja u Europskoj uniji“

Informacijski centar Europe Direct Pula-Pola u sklopu obilježavanja Europskog tjedna 2015. u Istarskoj županiji organizira Info radionicu „Mogućnosti zapošljavanja u Europskoj uniji“ koja će se održati 06. svibnja 2015. godine u dvorani Pula, FET “Dr. Mijo Mirković” u Puli.

Cilj radionice je informiranje nezaposlenih, mladih, studenata, poduzetnika i drugih zainteresiranih građana s područja Istarske županije o mogućnostima zapošljavanja u institucijama EU i u drugim državama članicama.

Na Info radionici će ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić predstaviti Garanciju za mlade, plan implementacije, shemu financiranja i mogućnosti koje Garancija nudi mladima i nezaposlenima u Republici Hrvatskoj. EURES savjetnik Željko Marković približiti će Europsku mrežu poslova EURES, mogućnosti života i rada na području Europskog gospodarskog prostora i Švicarske, EURES portal, mrežu EURES kontakata, Europske dane poslova, te ostale korisne informacije. Europski ured za odabir osoblja EPSO, postupak zapošljavanja u institucijama EU-a, vrste traženih radnih mjesta, postupak i kriterije odabira kandidata i natječajnu proceduru okupljenima će predstaviti Tina Krznarić, ambasadorica EU karijera.

Program

Partners