News

Date27.04.2021.

Poziv na on line radionicu „Mogućnosti financiranja poduzetnika kroz EU sredstva (VFO 2021. - 2027. i NPOO)“

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola projekt Grada Pule i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. povodom obilježavanja Europskog tjedna organiziraju on line radionicu na temu „Mogućnosti financiranja poduzetnika kroz EU sredstva (VFO 2021. – 2027. i NPOO)“ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i Facebook stranici EDIC Pula-Pola (događaj) u utorak, 4. svibnja 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 12:00 sati.

Približavamo se kraju višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije za razdoblje 2014. – 2020., te je u tijeku donošenje novog VFO-a za razdoblje 2021. – 2027. Najveća novost dodatna su sredstva Proračuna EU koja će se osigurati za program posljedica korona-krize pod nazivom „EU sljedeće generacije“. 

Intencija ove radionice biti će u prikazu izvora financiranja projekata kroz dosadašnje te predstojeće sedmogodišnje razdoblje, mogućnostima financiranja poduzetnika te je naglasak na novootvorenom natječaju „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“.

 

Teme koje će se obraditi u sklopu on line radionice:

1.    EU SREDSTVA – DANAS

- Financijska sredstva ESI fondova za razdoblje 2014. – 2020. 

2.    EU SREDSTVA – SUTRA

    - Programi EU
    - Next Generation EU
    - VFO 2021. – 2027.
3.    Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) 2021. – 2026.

4.    EU fondovi za poduzetnike

5.    Natječaj – Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Radionicu će voditi Kristian Korunić, jedan od vodećih stručnjaka na području RH za područje cost-benefit analiza, specijalist za financijsko i EU savjetovanje, te uspješan poduzetnik. Od početka 2010. godine vlasnik je i direktor konzultantske tvrtke MONEO savjetovanje d.o.o., koja je orijentirana na tri osnovne djelatnosti: EU fondovi, financijski konzalting i edukacija iz područja analize troškova i koristi. 

Cilj radionice je učvršćivanje položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja pogotovo u novonastaloj situaciji uzrokovanoj korona virusom.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na POVEZNICI.

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi, Jelena Nikolić, Stručna suradnica, +385 52 381 900, jelena.nikolic@ida.hr.

Partners