News

Date20.09.2018.

Poziv na tribinu: Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim?

GONG Vas poziva na tribinu „Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim'“ koja će se održati 27. rujna 2018. u 16 sati u Društvenom centru Rojc, u Puli.  Ulaskom u Europsku uniju 2013. godine Hrvatska je ostvarila jedan od svojih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva. Pet godina poslije građani postavljaju pitanja o pozitivnim i negativnim stranama članstva u EU.

Na tribinama o Europskoj uniji će u fokusu biti građani. Primjerice, u kojim se segmentima života osjećaju najveće promjene te kako mogu utjecati na donošenje odluka u EU? Što za građane znače europske javne politike? Što donose europski parlamentarni izbori u svibnju 2019. godine?

Na tribini ćemo razgovarati o ovim i drugim sličnim pitanjima te analizirati recentne političke izazove poput jačanja populizma i tehnokracije.

Svoje osvrte i komentare na ova važna pitanja i teme pružit će stručnjaci pravne i politološke struke te predstavnica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Prijaviti se možete putem web obrasca ovdje.

Tribina se održava kroz projekt „Preko nastavnika do učenika o EU-u“ kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj i program Europa za građane Europske unije.

Partners