News

Date05.09.2018.

Poziv svim udrugama na besplatnu edukacija o inovativnim oblicima financiranja udruga

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva organizira besplatnu edukaciju »Inovativni oblici financiranja udruga mladih i udruga koje se bave mladima« u sklopu Projekta »SOS koju će voditi Teo Petričević, ACT grupa. Radionica će se održati u petak, 7.9. od 9:00 do 14:00 u Dnevnom boravku društvenog centra Rojc,  a namijenjena je svim udrugama čije je djelovanje usmjereno ka mladima u bilo kojem segmentu društvenog života, kulturi, sportu, zapošljavanju mladih, mladih sa invaliditetom i drugim poteškoćama, mladih iz rizičnih skupina, te udruge koje kreiraju i utječu na slobodno vrijeme mladih, kao i njihovom aktiviranju i uključivanju u društvo kroz bilo koji segment djelovanja. 

Organizacije civilnog društva u Hrvatskoj premalo energije ulažu u razvoj svojih strategija financiranja. Tako često svjedočimo stresnim situacijama ovisnosti o jednom izvoru financiranja, nelikvidnosti, smanjenjima ili zaustavljanjima projekata i programa, odlascima kompetentnih ljudi iz organizacija… Funding mix, strategija financiranja ključna je organizacijska strategija. Organizacije civilnog društva trebaju biti poduzetnije u tom procesu. Mogućnosti su brojne, no na uspjeh jednako tako utječu brojni vanjski i unutarnji faktori. Na radionici ćemo raditi na modelima diversifikacije financiranja, procesima procjene/revizije organizacijskih resursa, odabiru strategije i kalkulacijama ovisnosti i preživljavanja, te izazovima koje ti procesi nose.

Teo Petričević nam dolazi iz Murskog Središća, po struci je magistar poslovnih studija, a trenutno je zaposlen kao direktor ACT Grupe, prvog hrvatskog konzorcija društvenih poduzeća. Osim što upravlja organizacijom, također je i voditelj nekoliko strateških i razvojnih projekata. U posljednje vrijeme je najangažiraniji na projektu „Pokreni nešto svoje“, novom razvojnom programu potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjenom poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. U široj je javnosti prepoznat kao stručnjak za društveno poduzetništvo i društvene inovacije, s više od petnaest godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Karijeru je započeo prije 20 godina od organizacije koncerata glazbenika iz cijeloga svijeta, izdavanja nezavisnog časopisa koji se distribuirao u 27 zemalja, a sve je kulminiralo formalizacijom izdavaštva. U razdoblju od 2002. do 2004. godine objavio je petnaestak knjiga (prijevoda, autorskih djela) koje su po prvi puta u Hrvatskoj otvorile neke teme, poput gradnje kuća od bala slame.

Prijave za radionicu šalju se na e-mail:  zaklada@civilnodrustvo-istra.hr

U popodnevnim satima nastavlja se druženje s ekipom iz ACT grupe kroz predavanje "Aktiviranje u zajednici - zašto? Kako?" (18:00), te promocije knjige "Pank poduzetnici" (19:00).

Sve se održava u petak, 7.9.2018. u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli.

Projekt »SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli)« sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više info: OVDJE

Partners