News

Date03.02.2015.

Projekt „Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti“ financiran EU sredstvima

Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli predstavljen projekt „Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti“, čiji je cilj osnažiti male organizacije civilnog društva u lokalnoj zajednici za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom te promicati primjere dobre prakse. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio u partnerstvu s Gradom Pulom te Udrugom za promicanje amaterskog sporta UPAS.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci pozdravila je prisutne te izrazila veliko zadovoljstvo činjenicom da su za ovaj projekt osigurana sredstva iz EU. „Veoma je bitno naglasiti kako se samo umrežavanjem mogu riješiti naši zajednički problemi. Ovaj je projekt školski primjer zajedničke suradnje koja je rezultirala dobivanjem sredstava iz fondova EU, a ovim putem želimo pozvati i ostale udruge koje imaju ideje za kvalitetne projekte da nam se jave. Grad je otvoren za suradnju kao partner i izvor informacija, a u ovom konkretnom projektu na sebe smo preuzeli obvezu promidžbe projekta u koju će biti uključeni mnogi naši djelatnici“, napomenula je Puh Belci.

Predstavnica Udruge Art studio i voditeljica projekta Jovana Prusac Fabris pozvala je sve zainteresirane da se uključe u prvu edukaciju koja će se u dva modula održati u veljači, od 12.-14. te 24.-26.02.2015. godine. Edukacija je namijenjena malim organizacijama civilnog društva koje žele dobiti sredstva iz Europskih socijalnih fondova, ali nemaju iskustva s pisanjem projekata. „Predviđena je i jedna sportsko-rekreativna manifestacija te dvije likovne kolonije u koje ćemo kao sudionike, ali i volontere, uključiti učenike Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Škole za odgoj i obrazovanje Pula te Udruge cerebralne paralize IŽ. U aktivnosti prijavitelja i partnera uključit će se volonteri s invaliditetom u sklopu razvijanja volonterskog programa“, rekla je Prusac Fabris istaknuvši kako su svi programi u okviru ovoga projekta potpuno besplatni.

Ukupna vrijednost projekta je 182.428,00 kuna, a odobrena su i sredstva za snimanje dokumentarnog filma s primjerima dobre prakse socijalne uključenosti osoba s invaliditetom.

Partners