News

Date09.03.2017.

Projekt „SmartInno" nominiran za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016.

Projekt „SmartInno - Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic“ Istarske razvojne agencije nominiran za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016.

Zahvaljujući projektu SmartInno, Istarska razvojna agencija u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Pula, kao pilot projekt osnovala je i opremila Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije. U sklopu projekta nabavljena je oprema za Centar te je adaptiran prostor. Centar funkcionira na način da se svi zainteresirani profesori fizike osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije mogu javiti u Centar te odraditi praktični dio nastave na opremi koja se nalazi u Centru. Od početka rada Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije praktičnu nastavu odradilo je 1400 učenika sa preko 160 radnih sati iz različitih škola s područja županije. Namjera je da se u konačnici što više djece školuje na tehničkim i prirodoslovnim fakultetima te da se u njima potakne želja da postanu istraživači i znanstvenici, odnosno inovatori.

Ukoliko smatrate projekt uspješnim, možete glasati ovdje.

Da bi glasovanje bilo valjano, potrebno je odabrati još dva projekta uz SmartInno. Glasovanje je otvoreno do 21. ožujka 2017. godine.

Fotografije


Partners