News

Date18.04.2019.

Radionice akcijskog planiranja za istarske srednjoškolce

U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli, dana 15. i 16. travnja održane su radionice akcijskog planiranja u sklopu projekta Walk the Global Walk. U aktivnostima radionica je sudjelovalo 28 učenika u pratnji svojih profesora iz 14 srednjih škola s područja Istarske županije, kojima su na zanimljiv način prikazane važnost održavanja i promocije ciljeva održivog razvoja, a predvodili su ih edukatori iz udruge Suncokret.

Cilj je radionica akcijskog planiranja osposobiti učenike da potaknu svoje školske kolege na aktivan angažman i promociju Ciljeva održivog razvoja, koji predstavljaju srž projektnih aktivnosti te čija je promocija među glavnim ciljevima ovog projekta.

Spomenute radionice predstavljanju uvod u aktivnosti koje će biti provedene u razdoblju koje nadolazi, a to su EU tjedan Ciljeva održivog razvoja u sklopu kojega će se održati Globalna šetnja, te Ljetna škola u Portugalu koja će se održati početkom srpnja, te koja će uključivati četverodnevni međunarodni trening o Ciljevima održivog razvoja. U aktivnosti Ljetne škole će biti uključeno i petero učenika i jedan profesor s područja Istarske županije.

Više informacija o samome projektu možete pronaći na sljedećem linku: https://www.walktheglobalwalk.eu/hr/

Više info: OVDJE

Fotografije


Partners