News

Date06.04.2019.

Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) - javni poziv za sufinanciranje projekata

Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) objavio je javni poziv za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza. Moguće je financirati projekte koji se provode na području svih članica Saveza pa tako i Istarske županije. Na javni poziv mogu se javiti udruge, organizacije i institucije koje provode međunarodni projekt u koji su uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska). U Savezu Alpe-Jadran postoje tematske koordinacijske točke (TCP) koje pokrivaju 13 područja, a podupiru razvoj i provedbu projekata. Projekti koji se prijavljuju za financiranje mogu pokrivati bilo koju od tih 13 područja, a to su: cjeloživotno učenje, energija i okoliš, Europa, gospodarstvo, inkluzija, kultura i umjetnost, ruralni razvoj i etnička baština, ravnopravnost, sport, turizam, visoko obrazovanje, zaštita od elementarnih nepogoda i zdravstvo.

Putem ovog poziva financiraju se sljedeće kategorije projekata:

1. Troškovi pripreme projekta koji će biti sufinanciran iz EU programa (maksimalan iznos koji se može dobiti iz zajedničkog proračuna Saveza Alpe-Jadran je 5.000,00 eura)

2. Troškovi provedbe projekta sufinanciranog iz EU programa (maksimalan iznos je 5.000,00 eura)

3. Zajednički projekt (maksimalan iznos iz zajedničkog proračuna je 20% vrijednosti projekta ili maksimum od 4.000,00 eura).

Prijavni obrazac potrebno je ispuniti podacima o projektu na engleskom jeziku, te ga poslati resornoj koordinacijskoj točki najkasnije do 30. travnja 2019. g. Prijavni obrazac, smjernice, uvjeti za prijavu, te popis i kontakti koordinacijskih točaka, kao i ostali dokumenti i Strategija Saveza Alpe Jadran mogu se naći na mrežnim stranicama Saveza: www.alps-adriatic-alliance.org/downloads

Odluku o odabiru projekata za financiranje donosi Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran.

Za više informacija o pozivu možete se obratiti resornim koordinacijskim točkama, kao i Istarskoj županiji u Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove na: gordana.sirol@istra-istria.hr

Više info: OVDJE

Partners