News

Date05.05.2020.

Uručene nagrade i priznanja povodom Dana Grada Pule

Povodom 5. svibnja, Dana Grada Pule i Dana oslobođenja danas je u prostorijama Komunalne palače održano prigodno uručivanje nagrada i priznanja dobitnicima uz uvažavanje epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Nagrade su uručili gradonačelnik Pule Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić koji su ovom prigodom uputili čestitke svim dobitnicima na njihovom iznimnom doprinosu i djelima kojima su zauvijek zadužili ovaj grad i učinili ga ponosnim. Ujedno su istaknuli kako je Pula iznimno mala, ali sportskim i kulturnim rezultatima bogata sredina.

Prva nagrada uručena je Mladenu Pucariću koji je dobio Nagradu Grada Pule za svoj angažman kroz 40. godina djelovanja i razvoja udruga s invaliditetom i vrijednog rada kojim je promicao sport osoba s posebnim potrebama te ideje i vrijednosti o stvaranju okruženja jednakih mogućnosti. Bio je politički angažiran i svojim radom ostavio trag razumijevanja i uvažavanja različitosti, tolerancije i suživota, što su upravo one vrijednosti i načela na kojima Grad Pula počiva. Začetnik je istarskog sporta za osobe s invaliditetom, predsjednik i osnivač Sportskog društva tjelesnih invalida „Istra“.

Uslijedio je prijem Dominika Družete nagrađenog Grbom Grada Pule kao priznanjem za postignute izvanredne sportske rezultate postignute tokom 2019. godine: 1 mjesto u Svjetskom kupu u Varšavi i 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 81. kg. Družeta je kategorizirani vrhunski sportaš Judo kluba „Istarski borac“ iz Pule, koji nastupa u seniorskoj kategoriji u pojedinačnom i ekipnom natjecanju, a član je i Hrvatske judo seniorske reprezentacije i potencijalni kandidat za nastup na Olimpijskim igrama Tokyo 2021., čime je dao značajan doprinos razvitku sporta i ugleda Grada Pule.

Poveljom Grada Pule za 2020. godinu nagrađen je OKUD „ISTRA“ - Organizacija kulturno-umjetničkih djelatnosti „Istra“ čiji je predsjednik Aleks Nadišić na današnjem prijemu preuzeo nagradu u ime svih svojih članova. Naime, OKUD „ISTRA“ nagrađen je povodom 60.-te obljetnice uspješnog rada i djelovanja, ostvarenih brojnih priznanja u unapređenju glazbenog života, kulture, odgoja i obrazovanja te značajnog doprinosa razvitku i ugledu Grada Pule.

Gradonačelnik Miletić i predsjednik Vijeća Sošić održali su danas prijem i za sve članove Stožera civilne zaštite Istarske županije kojima su povodom ovogodišnjeg Dana grada Pule uručena posebna Priznanja Gradonačelnika za iznimnu odgovornost i nemjerljiv doprinos u donošenju niza pravodobnih i efikasnih mjera u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa COVID-19 na području Istarske županije koje su rezultirale smanjenjem broja zaraženih te značajnim osjećajem sigurnosti kod građana. „Zahvaljujući vašoj brzoj i pravovremenoj reakciji Pula i Istra postali su sinonim za uspješnu borbu protiv pandemije“ naglasio je gradonačelnik nadodavši kako nakon što smo prvi uveli mjere sada prvi krećemo ka normalizaciji situacije. Nagrade su uručene načelniku Stožera Dinu Kozlevcu, članu Stožera i ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandru Stojanoviću, članici Stožera i ravnateljici Opće bolnice Pula Ireni Hrstić, članu Stožera i načelniku Policijske uprave istarske Boži Kirinu te voditeljici Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasni Valić.

Svi nagrađeni primjeni su tokom današnjeg dana u posebnim terminima pritom vodeći računa o propisanoj distanci i svim ostalim epidemiološkim mjerama koje Stožer preporuča.

Fotografije


Partners