News

Date25.01.2019.

Za revitalizaciju kulturne baštine u urbanom području Pula osigurano gotovo 23 milijuna kuna bespovratnih sredstva

U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u prostorijama Komunalne palače održana je informativna radionica namijenjena prijaviteljima za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Revitalizacija kulturne baštine u urbanom području Pula“ a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ITU Ureda Pula. Predmet ovog poziva je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih revitalizaciji i obnovi kulturne baštine na urbanom području Pula, a koja se dodjeljuju putem Ograničenog postupka u modalitetu privremenog Poziva s unaprijed definiranim potencijalnim prijaviteljima.

Radionici su prisustvovali predstavnici svih prijavitelja: Grada Pula-Pola, Arheološkog muzeja Istre, Grada Vodnjan-Dignano i Općine Svetvinčenat zajedno s partnerima i konzultantima. Kao obvezan partner svim prijaviteljima određen je odgovarajući Ured turističke zajednice na nacionalnoj/regionalnoj/lokalnoj razini te za prijavitelja Grad Pula-Pola prihvatljiv partner je i Pomorski i povijesni muzej Istre.

Korisnicima su prezentirane opće informacije o pozivu u sklopu specifičnog cilja 6c1 – Povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka kroz unaprjeđenje kulturne baštine, s posebnim naglaskom na ostvarenje pokazatelja, identifikaciju elemenata državnih potpora, prihvatljive aktivnosti i izdatke te su provedeni kroz aplikaciju i faze postupka dodjele bespovratnih sredstava. Rok za  podnošenje projektnih prijedloga kreče od 25. siječnja 2019. godine u 11:00 sati, a krajnji rok dostave projektnih prijedloga je 25. ožujka 2019. godine u 23:00 sati.

Sadržaj informativne radionice dostupan je na stranicama efondovi.mrrfeu.hr te strukturnifondovi.hr na sljedećoj poveznici:  Info_radionica_prezentacije.zip

Partners