News

Date23.02.2019.

Zaklada Istra: Edukacija za udruge mladih i udruge koje se bave mladima

U sklopu edukacija za predstavnike udruga mladih i udruga koje se bave mladima na području Istarske županije, zadnji modul na temu promocije i vidljivosti udruga, održati će Muamer Mujević.

Muamer Mujević je kreativni direktor i brend strateg u Iconis agenciji te business development i leadership coach pod brendom Vigrid Strategy. U 12 godina karijere radio je na mnogim uspješnim digital marketing kampanjama, brand strategijama i web development projektima za klijente u različitim industrijama iz Hrvatske, Švedske, Kanade i Velike Britanije.Muamer je nedavno pokrenuo i projekt FireBrand Production kroz koji sa svojim timom nudi usluge profesionalne foto i video produkcije za tvrtke.

Ovim programom cilj je osnažiti udruge mladih ili udruge koje se na neki način bave mladima u bilo kojem području djelovanja (od sporta, kulture, manjina do udruga osoba s invaliditetom) a edukacija je usmjerena na poboljšanje osobnih i poslovnih vještina osoba iz tih udruga.

Ciljna skupina polaznika: osobe na području Istarske županije koje rade ili volontiraju u udruzi a koje žele steći više praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivan doprinos udruzi i zajednici, ali i za osobni razvoj.

Program edukacije biti će održan u dva dijela. Moguće je da iz jedne udruge na edukacijama, ovisno o temi, sudjeluje više osoba na način da se osobe rasporede ovisno o interesu po temama.

Tematska područja :

Neprofitne organizacije (Udruga vs firma / neprofitna organizacija vs profitna, Strateško i operativno planiranje, Upravljanje timovima i aktivnostima / rad u timu, rad s volonterima, uključivanje i zadržavanje članova i korisnika, motivacija, Od ideje do projekta)

Financije i opći poslovi u udrugama (Administracija u udruzi, Financijski izvještaji i praćenje aktivnosti koje se provode u udruzi, Financiranje rada udruga, Izvori financiranja udruga mladih i udruga koje se bave mladima, Inovativni oblici financiranja, samofinanciranje, crowdfunding, gospodarska aktivnost u udrugama – društveno poduzetništvo, Fundraising – suradnja sa poslovnim sektorom, posebnosti i zakonske regulative, obaveze prilikom organizacija humanitarnih akcija)

Promocija i vidljivost udruge (Komunikacija udruge sa zajednicom, slika u zajednici - Brendiranje neprofitnih organizacija, suradnja sa medijima, digitalni marketing u neprofitnim organizacijama)

Edukacije će se održati 27.2.-2.3.u Puli.

Mjesto održavanja i ostali detalji o održavanju radionice, biti će dostavljeni na vrijeme svim polaznicima.

Broj polaznika je ograničen.

Za prijavu je potrebno ispuniti Google obrazac koji je dostupan OVDJE. Uz popunjeni obrazac je potrebno poslati:

  •  izjavu udruge ili druge organizacije civilnog društva kojom potvrđujete navedenu ulogu u organizaciji (zaposlenik/ica, volonter/ka) te presliku osobne iskaznice na e-mail zaklada@civilnodrustvo-istra.hr sa naznakom: prijava za edukativne module »SOS za udruge«.

Rok za prijavu je produžen do 25. veljače 2018. godine.

Sve dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti upitom na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 212-938.

Više info: OVDJE

Partners