News

Date22.10.2015.

Završna konferencija projekta Burza poduzetničkih ideja

Konferencija BPI završna je konferencija projekta Burza poduzetničkih ideja sufinanciranog od strane Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Savjeta mladih Grada Pule, Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt je započeo u prosincu 2014. i traje do kraja listopada 2015. Riječ je o jedinstvenom projektu koji se prvi put provodi u Puli. Njegov je cilj osposobljavanje i motiviranje mladih osoba za bavljenje poduzetništvom.

Tijekom trajanja projekta, održana su predavanja o različitim područjima, od ekonomije, financija, gospodarstva, IT-a do turizma i mnogih drugih. Svoj doprinos dali su i profesori sa Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, IRTA-e te predstavnik FWD grupe Toni Milovan. Sa polaznicima su odrađene mnoge kreativne radionice s ciljem proučavanja vlastite osobnosti i kapaciteta, kao i poticanje drugačijeg vida razmišljanja, “out of the box” razmišljanja.

Tijekom trajanja ciklusa i izrade poslovnih planova, u projekt se sveukupno uključila 81 mlada osoba u dobi do 29 godina. Projekt je omogućio polaznicima obuku o pokretanju poduzetničkog poduhvata, od ideje do start upa-a, u vidu pisanja poduzetničkih planova. Predaja poslovnih planova trajala je do kraja srpnja ove godine, nakon čega je uslijedilo izbor onih najboljih. Polaznici su mogli izradili individualne ili timske poslovne planove, a predano ih je sveukupno 25. Završna konferencija održat će se sutra, 23. listopada 2015. godine, na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, u dvorani Pula (prizemlje zgrade) s početkom u 11.00 sati. Ulaz na konferenciju je besplatan.

Partners