Novità

Date10.09.2021.

Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri

U sklopu Projekta +Resilient održavaju se „Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“ od 15. do 27.09.2021. godine na području Istarske županije u organizaciji Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Naime, radi se o interaktivnim radionicama društvenog inoviranja uz popratnu izložbu koja će prikazati rezultate projekta +Resilient, odnosno društveno poduzetničke ideje koje se razvijaju u sklopu projekta. Dani društvenog poduzetništva i inoviranja u Istri provest će se u suradnji s JLS-ovima te su otvoreni za sve zainteresirane dionike –predstavnike iz domene organizacija civilnog društva, javne uprave, obrazovnih institucija, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane.

Otvorenje Dana društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri održat će se u Puli 15.09.2021. godine u Zajednici Talijana Pula gdje će biti predstavljeni rezultati projekta +Resilient, Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria te konkretne ideje društvenih poduzeća koje se mogu podržati u njihovoj provedbi ali isto tako uz zanimljive stručnjake paneliste svi zainteresirani moći će više čuti o društvenim inovacijama, društvenom poduzetništvu i društvenom učinku.

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja održati će se i u Bujama, Labinu, Poreču i Rovinju na određenu temu. Kroz radionicu društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano a po pitanju relevantnog problema lokalne zajednice kojeg su dionici prepoznali. Te će radionice trajati 2 sata (od 13 do 15 sati).

Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID – 19 te je broj sudionika ograničen.

PRIJAVE SU MOGUĆE PUTEM GOOGLE OBRASCA: https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9

 

PROGRAM

PULA, CIRCOLO 15.9.2021. od 9:00 – 13:00h

9:00 – 9:30 Prijave

9:30 – 9:40 Uvodni pozdravi, O Projektu +Resilient – Zašto ReCeD’Istria?

9:45 – 10:45 Panel diskusija: Društveno poduzetništvo i društvene inovacije – zašto su važni za razvoj lokalne zajednice? (Kristina Afrić Rakitovac, izv.prof.dr.sc., Kristian Korunić, poslovni konzultant, Lana Lovasić, konzultantica za društvene inovacije, Vjeran Piršić, Predsjednik udruge Eko Kvarner, Helga Možé, upraviteljica Zaklade)

10:45 – 11:15 Zašto smo krenuli s postavljanjem okvira za mjerenje društvenog učinka? (Helga Možé, upraviteljica Zaklade, Darko Ciglar, stručnjak za društveni utjecaj – ACTgrupa, Sonja Grozić – Živolić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije)

11:00 – 11:15 Coffee break

11:15 – 13:00 Interaktivna radionica „Društvenim inoviranjem do zajedničkih rješenja lokalnih problema: recikliranje: prilika za poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti“, moderatori: Vjeran Piršić, Lana Lovasić i Helga Možé

 

BUJE, POREČ, ROVINJ I LABIN

BUJE „Djeca i mladi“ – 16.09., Pučko otvoreno učilište (vijećnica, 1.kat), Trg J.B. Tita 6

POREČ „Gospodarstvo i poduzetništvo“ – 21.09., Gradska vijećnica, Obala maršala Tita 5

ROVINJ „Mladi“ – 22.09., Sala za sastanke Zajednice Talijana “Pino Budicin”, Trg Campitelli 1

LABIN „Turizam i storytelling“ – 27.09., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1

U Istri su provedena dva pilot projekta: Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Društvenim inovacijama do održivog regionalnog razvoja u organizaciji Regionalnog kooridinatora Istarske županije za europske programme i fondove. Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Responsabili