Novità

Date09.11.2017.

Istarska razvojna agencija poziva na Info dan o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. poziva na drugi INFO DAN na temu „Europski strukturni i investicijski fondovi kao prilika za razvoj Istarske županije“, koji će se održati u srijedu, 15. studenoga 2017.  od 10.00 do 13.00 sati, u prostorima Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o.,na lokaciji Mletačka 12/IV, 52100 Pula.

Info dan je namijenjen ponajprije zainteresiranim javnopravnim tijelima Istarske županije; jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te lokalnim akcijskim grupama, ustanovama, javim poduzećima i sličnim dionicima, a provodi se u sklopu projekta "Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", nositelja Istarske razvojne agencije, sufinanciranog iz ESI fondova, OPKK 2014.2020..

Svrha projekta je jačanje i razvoj mreže podrške za javnopravna tijela u Istarskoj županiji koja prijavljuju projekte za sufinanciranje putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova, što ponajprije podrazumijeva savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekata te informiranje i edukaciju o mogućnostima strateškog planiranja i razvoja uz pomoć ESI fondova.

U sklopu Info dana će predstavnici Istarske razvojne agencije, Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva reći nešto više o mogućnostima korištenja ESI fondova za razvojne projekte lokalnih javnih dionika te o koordiniranom strateškom planiranju razvoja u Istarskoj županiji.

Info dan je besplatan za sve sudionike, a prijava je obavezna zbog  bolje organizacije te ograničenog broja sudionika.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da prijavu izvršite slanjem prijavnog obrasca na e-mail alek.dragojevic(at)ida.hr ili pozivom na broj 052/381-900 ili slanjem prijavnog obrasca na fax 052/381-905 najkasnije do ponedjeljka, 13. studenoga 2017. godine.

Ovdje možete preuzeti  prijavnicu i program Info dana.

Više info: OVDJE

Responsabili