Novità

Date14.01.2020.

Mladi za budućnost Europe: prijavite se za EYE2020

Svake dvije godine, tisuće mladih Europljana okuplja se u Strasbourgu na Europskom događaju za mlade (EYE) i dijeli svoje ideje za budućnost Europe. EYE im omogućava konkretno sudjelovanje u europskoj demokraciji. Predviđa se da će EYE2020 okupiti oko 9 tisuća Europljana u dobi između 16 i 30 godina. Oni će podijeliti svoje ideje o budućnosti Europe i raspravljati o njima sa zastupnicima i drugim donositeljima odluka u Europi.

Ove godine EYE se održava četvrti put, 29. i 30. svibnja u Strasbourgu, a tema je „Budućnost je sada”. Program uključuje klimatske promjene, migracije i Brexit, kao i obrazovanje, tehnologiju i zdravstvo. Uvode se i novi formati, poput sportskih aktivnosti i posebnog događanja za mlade novinare.

Nakon događaja na temelju sakupljenih ideja sastavlja se izvještaj koji se predstavlja zastupnicima. Najupečatljivije ideje predstavljaju se i raspravljaju s parlamentarnim odborima tijekom „saslušanja mladih” u jesen 2020.

Prijave za EYE2020 traju od 10. siječnja do 29. veljače 2020. i za njih treba sastaviti grupu koja ima 10 sudionika i popuniti obrazac na internetu.

Sudjelovati mogu svi Europljani u dobi između 16 i 30 godina. Sudjelovanje je besplatno, no sudionici sami pokrivaju svoje troškove prijevoza, smještaja i hrane.

Više info: europarl.europa.eu

Responsabili