Novità

Date10.05.2019.

Najava Dijaloga sa studentima na temu „Budućnost Europe“- Branko Baričević voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

U Gradu Puli nastavlja se bogati program obilježavanja Europskog tjedna za što se u suradnji s Europe Direct Informacijskim centrom (EDIC) Pula, Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Agencijom za ruralni razvoj Istre, Tržnicom d.o.o. Pula te ostalim partnerima održavaju brojne manifestacije.


Tako će slijedećeg tjedna u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održat Dijalog sa studentima na temu "Budućnost Europe" pri Centru za europska istraživanja FET „Dr. Mijo Mirković“ dana 16. svibnja 2019. godine u 13.15 sati u dvorani Pula. Ovo je treći put da fakultetski CEIPU i pulsko sveučilište imaju zadovoljstvo ugostiti gospodina Baričevića koji kao karijerni diplomat izbliza poznaje europske politike i smjernice, a čija su prijašnja predavanja pobudila iznimno zanimanje studenata i javnosti.

Budući da je ovo jedinstvena prilika mladima da od voditelja Europske komisije u RH izbliza upoznaju europske politike i smjernice, pozivaju se svi zainteresirani, a prvenstveno mladi, studenti i nastavnici da sudjeluju na predavanju/dijalogu. Naime mladi unutar Europske unije se javljaju kao važni su-kreatori politika i njihova je participacija presudna. Europska unija za mlade ima niz programa kojim im omogućava da prošire znanje i stječu potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj od Erasmus+, Garancije za mlade pa sve do Europskih snaga solidarnosti. Za mlade je najvažnije da su takvi projekti sufinancirani od strane Europske unije kao na primjer da su troškovi boravka u inozemstvu većim dijelom pokriveni. Osim toga, EU mladima nudi i mogućnosti stažiranja u institucijama te se tako dodatno upoznaju s neformalnim načinom donošenja odluka.

Najava događanja: OVDJE

Responsabili