Novità

Date03.10.2019.

Otvoren 22. Obrtnički sajam Istre

Na pulskoj Karolini, podno Arene danas je svečano otvoren 22. Obrtnički sajam Istre na kojem se ove godine predstavlja čak 132 izlagača - obrtnika i malih poduzetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U ime Grada Pule brojne okupljene pozdravila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je među ostalim istaknula kako u današnje digitalno doma, sajmovi i sajamska djelatnost ipak imaju ključnu ulogu u približavanju kvalitetnih, autohtonih proizvoda krajnjem kupcu.

„Obrtnički sajam važno je mjesto za dodatni doprinos jačanju i promicanju obrtništva kojeg i mi kao Grad svesrdno podržavamo i pomažemo. Grad Pula konkretnim mjerama podržava rad vrijednih poduzetnika i obrtnika pa smo tako primjerice upravo ovaj tjedan, a nakon što su pulski poduzetnici iskazali zbilja veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada, odobrili dodanih pola milijuna kuna bespovratnih poticaja. I ovim putem zahvaljujem Obrtničkoj komori na organizaciji ovogodišnjeg sajma, a svim posjetiteljima želim ugodan provod“, kazala je zamjenica gradonačelnika.

Okupljene je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić koji je izrazio zadovoljstvo što broj izlagača raste iz godine u godinu te je zahvalio svima koji podupiru njegovo održavanje. Sajam podržava i Istarska županija te je okupljene pozdravila i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar dok je predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula podsjetila je da se u sklopu sajma održavaju i 3. Dani energetske učinkovitosti.

Puno uspjeha sajmu i njezinim izlagačima poželio je i predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Miro Dodić, a na kraju svečanosti sajam je službeno otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec

Od ukupno 132 izlagača njih 62 je iz Istarske županije, 62 iz ostalih dijelova Hrvatske te 7 iz inozemstva. Svoje proizvode i usluge predstavlja 51 obrt, 42 poduzeća, 14 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 24 ostalih među koje spadaju komore, udruženja, zadruge, udruge i inovatori.

Ulaz na Sajam je za posjetitelje besplatan i otvoren je od 11,00 do 20,00 sati (3. listopada), od 10,00 do 20,00 sati (4. i 5. listopada) te posljednjeg dana od 10,00 do 17,00 sati u nedjelju 6. listopada.

Responsabili