Novità

Date06.12.2019.

Objavom Poziva za projekt „Coworking Pula" iskorištena ITU alokacija

Urbano područje Pula objavilo sve Pozive i time ostvarilo 100 posto iskorištenosti alokacije u sklopu ITU mehanizma

Objavom Poziva na dostavu projektnog prijedloga u postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava za projekt „Coworking Pula" Grad Pula ostvario je 100 posto iskorištenja raspoložive alokacije za Urbano područje Pula u sklopu ITU mehanizma iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Riječ je posljednjem Pozivu u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja kojega je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo u okviru specifičnog cilja 3a2 „Omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva”.

„Grad Pula je, uz Grad Zadar, od svih gradova u kojima se provodi ITU mehanizam objavio sve Pozive na dostavu projektnog prijedloga čime je u potpunosti iskorištena raspoloživa alokacija u okviru delegiranih ovlasti iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija“ konstatirao je zamjenik gradonačelnika, ujedno i čelnik ITU PT-a Pula Robert Cvek te nadodao kako sada predstoji apliciranje projekata, ugovaranje te provedba projekata od strateške važnosti za rast i razvoj cijeloga područja. „Objavljeni Poziv ide u smjeru dodatnog jačanja poduzetničkog okruženja Pule te stvaranja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva i to ne samo infrastrukturom već i sadržajima“ zaključio je Cvek.

Za projekt „Coworking Pula" na raspolaganju je iznos od 20.061.156,44 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj je uspostava novog vida poduzetničke potporne infrastrukture namijenjene za osnivanje poduzetničkog centra „Coworking Pula“ sa sadržajima koje će poduzetnički centar nuditi, a sve kako bi se u urbanom području stvorila povoljna poduzetnička klima za nova ulaganja, inovacije i implementaciju novih tehnologija. Fokus nije samo na male i srednje poduzetnike već i na „freelancere“, čija mreža sve više i više raste i prepoznata je od nadležnih institucija unutar Europske unije, a poduzetnički centar predstavlja pravo mjesto za njihovo okupljanje odnosno stvaranje zajednice na urbanom području.

Prihvatljivi prijavitelj u okviru ovog Poziva je Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u partnerstvu s Gradom Pula. Cjelokupan poziv s popratnom dokumentacijom, koji se provodi kao postupak izravne dodjele bespovratnih sredstava, objavljen je na mrežnoj stranici Europski strukturni i investicijski fondovi - strukturnifondovi.hr, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 23. siječnja 2020. godine u 23:59 sati.

Responsabili