Novità

Date27.01.2015.

Održana radionica u okviru pripreme Programa suradnje Slovenija-Hrvatska za 2014.-2020.

U Balama je 23. siječnja 2015. održana radionica za potencijalne korisnike u okviru pripreme Programa suradnje Slovenija - Hrvatska za razdoblje 2014.- 2020. Ovo je četvrta, a ujedno i posljednja takva radionica organizirana od strane Zajedničkog tehničkog tajništva Operativnog programa Slovenija - Hrvatska. Radionice su organizirane u razdoblju od 20. do 23. siječnja i to redom u Krapini, Pivki i Celju.

Sudionicima je predstavljena strategija Programa, upoznati su s procesom izrade nacrta i prikupljene su povratne informacije i prijedlozi o predloženim aktivnostima, potencijalnim korisnicima i ciljnim skupinama programa.

Krešimir Ivančić, voditelj Službe za kontrolu i pravne poslove u Upravi za upravljanje operativnim programima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pozdravio je sudionike i aktivno sudjelovao na radionici odgovarajući na mnoga pitanja zainteresiranih korisnika. Ivančić je najavio da će Program suradnje Slovenija - Hrvatska za razdoblje 2014.- 2020. biti predan do kraja ožujka 2015. Europskoj komisiji na odobrenje. Završetak procesa pregovora i odobrenja od strane Komisije očekuje se na jesen. Nakon odobrenja Programa slijediti će imenovanje Upravljačkog tijela, a objavljivanje Natječaja za dostavu projektnih prijedloga korisnici mogu očekivati krajem ove godine ili početkom 2016. godine.

Responsabili